Szükséges lehet a fokozott levegő tisztítás

Levegő tisztítás
Levegő tisztítás

Mindennek megvan az előnye és a hátránya is egyben. A modern hőszigetelés és légmentesen záródó ablakok egyik kimondottan jó tulajdonsága a lakások esetében, hogy nagymértékben lecsökkentik a fűtési költségeket, de ugyanakkor a levegő légcseréjét teljesen megszüntetik. Ennek hátránya azonban érezhető a felgyülemlő párában, valamint a légtér gyors „elhasználódásában” nyilvánul meg. Egyszerűen elengedhetetlenné válik a levegő tisztítás vagy folyamatos szellőztetés.

Nem kell tennünk semmi különöset ahhoz, hogy a légtér nedvességtartalma megnövekedjen, hiszen már jelenlétünkkel is jelentős változást érhetünk el, mert a szervezet nagymértékű párologtatást végez, főként magas hőmérséklet hatására. Amennyiben viszont még esetleg néhány szobanövény vagy egy akvárium is található, akkor a levegő tisztítás tényleg esedékes lehet.

A hideg felületekre kicsapódó nedvesség ugyanis kedvez a mikroorganizmusok elterjedésének, amit meg kell előznünk. A rendszeres szellőztetés és a fokozott levegő tisztítás tehát nem maradhat el, különben érezni fogjuk a negatívumokat.