Tátra Tea egyenesen a hegyekből

Tátra Tea
Tátra Tea

Több helyen szokás az érkező vendéget itallal, étellel kínálni. A Magas-Tátra hegyei között élő emberek is gyógynövény likőrrel dúsított forró teával kínálták az újonnan érkezőket a hideg ellenei védelem segítése céljából. Ez a hagyomány ihlette a ma igen közkedvelt Tátra Tea nevű italt. A felvidéki Karloff cég gyártja a hegyekből származó receptúra alapján.

Ján Semanák dobta piacra a terméket 2003-ban, majd nagyobb mennyiségben 2004-től állítják elő, miután nagy sikert aratott. 14 különböző ízben megtalálható, az eredeti változat az 52%-os Original fekete teával, gyógynövényekkel és málnával.

Az első széria egyik kedvence a Coconut Tátra Tea fehérteával és kókuszdió kivonattal. A második szériában alkották a legalacsonyabb alkoholtartalommal bíró Milk&Tea nevű 17% típust, ami az eredeti recept tejszínnel elkevert változat.

A harmadik széria gyógynövény alapú nedűkben bővelkedik. Népszerű a Herbal Tea Digestif Tátra Tea, ami immunerősítő és gyulladáscsökkentő. Többek között mazsolával, fügével, bodzavirággal és máriatövissel készül.