Testre, lélekre jó az ametiszt

ametiszt
ametiszt

Néha haragot és dühöt érzünk az egész világ iránt, amit csak nagyon nehezen tudunk megváltoztatni magunkban, ha egyáltalán sikerül. Azonban az ametiszt a szeretet pozitív energiájává képes változtatni ezeket az érzéseket, úgyhogy megéri egy ilyet ékszer formájában folyamatosan magunknál tartani.

Nagy segítség lehet életünk stresszes időszakaiban, mert természetes nyugtató hatása van, köszönhetően annak, hogy lila színével a koronacsakránkhoz csatlakozik. Stabilizálja az idegrendszert, alvászavarok esetén is ideális választás az ametiszt. A kristály nagyszerű segítség az elmélyülésben, ezért sokan használják ezt a követ a meditáció során. Ugyanakkor azt is tudni kell az ametisztről, hogy számtalan jótékony hatással bír a testre.

Kiegyenlíti a vérnyomást, tisztítja a vért, javítja a látást, valamint hatékony segítséget nyújt a légzési problémákkal küszködőknek is. Viszont az ametiszt szépségéről még egyetlen szót sem szóltunk! Pedig nagyon jól néz ki, igazi különleges ékszer készíthető belőle.