Több ezer éves múlttal bír a karkötő

karkötők
karkötők

Mint a legtöbb ékszer, a csuklóink dísze is több ezer éves múltra tekint vissza. Az őskorban ezek az elérhető természetes anyagokból készültek, mint például kagyló, csont, kő, fa vagy madártollak.

Az ókori Egyiptomban tűnt fel először a karkötő, mint ékszer. Viselése rangot jelképezett, ugyanakkor spirituálisan is fontosnak számított a viselőjének. Egyiptomban mindkét nem viselte, míg Görögországban csak a nők kiegészítője volt. Manapság már többféle alapanyagból készül a karkötő, rengeteg stílusban és az árak is különbözőek.

Beszerezhetünk belőle bizsut is, de sajnos ez elég sokszor allergiás reakciót vált ki, így érdemes ennek a vásárlását megfontolni. Ha aranyat, ezüstöt vagy fehéraranyat vásárolunk belőle, biztosan jól járunk, mert ezek tartósak és hosszútávon ékeskedhetünk a viselésükkel.

Emellett nemcsak a nők, hanem a férfiak is viselhetik, igen nagy a választék számukra is. A karkötő, bármilyen színű vagy alapanyagú lehet, akár amolyan talizmán is, aminek az eszmei értéke hatalmas.