Akik táplálék kiegészítőket fogyasztanak, általában vagy több fajtát kipróbálnak, és azt használják hosszabb távon, ami számukra a legmegfelelőbb hatást nyújtja, vagy alaposan utánaolvasnak, hogy milyen fajták léteznek és ezután döntenek.
Akik egy kicsit is utánaolvastak, a halolajak közül valószínűleg a norvég halolaj mellett döntenek. Hiszen ez az olajfajta az, amely a halolajak közül a legtisztább állapotban tartalmazza az omega 3 zsírsavakat. A halászatot követő másfél órában már a kinyert olaj a kapszulában van, finomítatlan formában a legminimálisabb oxidáció nélkül.
A norvég halolaj hatóanyaga újabban viták alapját képezi, mivel már nem annyira a szív- és érrendszeri problémákra, hanem inkább gyulladások ellen, bőrproblémákra ajánlják és a várandósok körében, akik ezt az olajat szedték, nagyon kicsi volt a koraszülések száma.
A vér triglicerid szintjét is bizonyítottan kedvezően befolyásolja a norvég halolaj. A kutatások folynak, de egészen biztos, hogy az egészségünkre jó hatással van ez az olajfajta.