Új kutatások a norvég halolaj hatásáról

Tiszta tengerből származó halak
Tiszta tengerből származó halak
Tiszta tengerből származó halak

Akik táplálék kiegészítőket fogyasztanak, általában vagy több fajtát kipróbálnak, és azt használják hosszabb távon, ami számukra a legmegfelelőbb hatást nyújtja, vagy alaposan utánaolvasnak, hogy milyen fajták léteznek és ezután döntenek.

Akik egy kicsit is utánaolvastak, a halolajak közül valószínűleg a norvég halolaj mellett döntenek. Hiszen ez az olajfajta az, amely a halolajak közül a legtisztább állapotban tartalmazza az omega 3 zsírsavakat. A halászatot követő másfél órában már a kinyert olaj a kapszulában van, finomítatlan formában a legminimálisabb oxidáció nélkül.

A norvég halolaj hatóanyaga újabban viták alapját képezi, mivel már nem annyira a szív- és érrendszeri problémákra, hanem inkább gyulladások ellen, bőrproblémákra ajánlják és a várandósok körében, akik ezt az olajat szedték, nagyon kicsi volt a koraszülések száma.

A vér triglicerid szintjét is bizonyítottan kedvezően befolyásolja a norvég halolaj. A kutatások folynak, de egészen biztos, hogy az egészségünkre jó hatással van ez az olajfajta.