Vastag felületet képez a parkettalakk

parkettalakk
Parkettalakk
parkettalakk
Parkettalakk

A járófelületek a fokozott használat következtében gyorsan kophatnak. Természetesen ez nagyban függ attól, hogy milyen az adott talp alatt lévő alapanyag és az kapott-e bármilyen felületi védelmet, ami csökkenti a ránehezedő hatást? Itt van például a parkettalakk, amiről megéri néhány mondatot ejteni. Egyszerűen csodálatos képességekkel van felvértezve.

Az akár több évtizedes burkolatok felújítására is kiváló. Eredményességéhez hozzátartozik, hogy könnyen teríthető. A parkettalakk ecsettel, de hengerrel is szétoszlatható. A rendelkezésre álló terület nagyságának függvényében válaszuk ki az alkalmas segédeszközt a feladatra! Összetételének hála, úgynevezett húsos réteget képez, ami gyorsan és egyenletesen kifeszül.

A parkettalakk végsül tükörsima részt fog alkotni, ami kiemelt fénnyel rendelkezik. Érdemes alaposan megismerni a készítmény jellemzőit, mert van rá esély, hogy adott esetekben a parkettalakk okoz némi színváltást az alapfelületen. Ami a használatát illeti, nem igényel különösebb szakértelmet az alkalmazása, de tartsuk be a fontos munkavédelmi szabályokat, amelyek közül kiemelendő, hogy a nyílt láng használata tilos.

A parkettalakk felvitele előtt muszáj alaposan megtisztítani a helyszínt. Az előző réteg teljesen legyen eltüntetve, az esetleges hibák (repedések, törések) kijavítva! Olykor hasznos némi csiszolás is, amit por- és zsírtalanítás kell kövessen. Ahogy mindezzel megvagyunk, már jöhet is a parkettalakk. Természetesen figyeljünk oda a kellő mennyiség meglétére és biztosítsunk az optimális körülményeket a száradáshoz!