Veszélyes tevékenységeknél használatos az alkoholszonda

alkoholszonda
Alkoholszonda

Nem mindenki tud és szeret meditációval lazítani. Gyakran az alkohol segítségét veszik igénybe, hogy a napi stressz csökkenjen, viszont azok az emberek, akiknél ez rendszeres, csökkent munkateljesítménnyel dolgoznak és ilyenkor bizony némelyik munkahely az alkoholszonda segítségét veszi igénybe. Erre akkor is szükség van, ha különösen veszélyes és mások életét is veszélyeztető munkát végez valaki.

Például magas darun dolgozik vagy ipari alpinista. De sok más olyan munkahely is van, ahol az alkoholszonda negatív jelzése a belépő az aznapi munkába. Nem mindenhol van osztatlan lelkesedés emiatt, de túl nagy a kockázata annak, ha ilyen helyeken alkoholos befolyásoltsággal dolgozik valaki.

Általában az ilyen intézkedés bevezetése előzményekhez kötött, amikor a munkáltató azt tapasztalja, hogy a szép szó nem elég. Sajnos az alkohol fogyasztása gyakran jár azzal az érzéssel, hogy minden rendben van, de ez csak múló érzés. Ilyen esetekben, ha az alkoholszonda kimutatja, hogy a dolgozó nem teljesen józan, mindaddig nem léphet a munkaterületre, amíg a szonda ezt nem engedélyezi.