Vezetékes fülhallgató, ami nem gubancolódik össze

vezetékes fülhallgató
vezetékes fülhallgató

Vannak olyan headsetek, amelyek kábelt használnak a hang továbbítására a forrásból a hangszórókhoz. A piacon elérhető vezetékes fülhallgató fajták sokfélesége lehetővé teszi, hogy a felhasználó az igényeihez és a követelményeihez tökéletesen illeszkedő berendezést válasszon, mind a funkciók, mind a hangzás tekintetében.

A vezetékes modellek mikrofonnal is felszerelhetőek, így telefonhívásokat is kezdeményezhetünk velük vagy online kommunikálhatunk például a számítógépes játékok során az interneten keresztül.

A játékosoknak szánt vezetékes fülhallgatókban a mikrofon egy speciális, gyakran rugalmas fejpántra helyezhető, amit az egyik fülkagylóhoz rögzítenek. A szabványos és az okostelefonokkal is kompatibilis modellekben a mikrofon általában a headset kábelén található, egy vagy több gombbal együtt, a hívásfogadáshoz vagy a hangerő beállításához.

A gyártók különböző fonott zsinór kialakításokat fejlesztenek ki. Így, amikor elővessszük a vezetékes fülhallgatót, azonnal használhatjuk anélkül, hogy előbb ki kellene bogozni a kábelt.