Vodka, az orosz nemzeti ital

Vodka
Vodka

Köztudottnak számít, hogy minden ország rendelkezik úgynevezett nemzeti kincsekkel, amiket egyaránt a tárgyakra, valamint a különféle termékekre is vonatkoztatnak.

Tulajdonképpen a vodka orosz italnak mondható, illetve az égetett szeszek egyik méltán legnépszerűbb darabjának, persze máshol is előállítják. Azonban az ital történetét tekintve azt láthatjuk, hogy a lengyel területeken is egyfajta hagyománynak számít, akár hazánkban a pálinka.

Amint tudjuk, általában az egyes országokon belül a tradicionális értékek annak mértékében alakulnak ki, ami éppen megterem, illetve a kultúrának is megfelel. A vodka alapanyának tulajdonképpen minden olyan magas cukor- és szénhidrát tartalmú mezőgazdasági alapanyag megfelel, ami könnyedén és viszonylag olcsón beszerezhető.

Ezért is lehet, hogy a vodka fogyasztása és előállítása egyfajta orosz szokás, hiszen a krumpli, a gabona és hasonlók kedvelik az ottani éghajlatot. Legyen akár Kalinka, Absolut vodka vagy éppen Zubrowka, bátran kóstoljuk meg, akár mindegyiket!