Zománcfesték fára, fémre

zománcfesték
Zománcfesték

Fa- vagy fémfelületeket szeretne az otthonában, kertjében szebbé varázsolni? A fényes hatású zománcfesték megoldást jelenthet. Kül- és beltérre egyaránt alkalmazható. Egyik legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy taszítja a nedvességet, ami a faanyagoknál is rendkívül kedvező, ugyanis megakadályozza a korai korhadását, valamint a fémek korrózióját jelentős mértékben képes lassítani.

Hazánkban roppant népszerű a zománcfesték alkalmazása. A Trinát festékcsaládhoz tartozó kivitel tökéletes minőséget képvisel. Ahogy általában más festéktípusoknál is lenni szokott, használat előtt ennél is nagyon fontos megfelelően előkészíteni a kezelendő felületet.

A zománcfesték bevetése előtt gondosan távolítsuk el a régi, nem tapadó festékréteget, csiszoljuk le, végül pedig portól és szennyeződésektől is mentesítsük. Simítsuk el a felületi egyenetlenségeket, a festekarena.hu weboldalon ecsetelt helyes eljárással tömítsük be a pórusokat is. A tökéletes végeredmény eléréséhez használjunk alapozót és ügyeljünk a száradási idő betartására!