A kuszkusz eredete és felhasználása

Kuszkusz
Kuszkusz

Fontos, hogy az étkezéseink változatosak legyenek, hiszen csak így juthatunk hozzá minden fontos tápanyaghoz. Az is lényeges, hogy az ételek ízletesek legyenek. A kuszkusz régóta kedvelt étel hazánkban is. Eredetéről azonban keveset tudunk.

Nincs pontos információnk arról, hogy mikor került hazánkba. Azt viszont tudjuk, hogy az Észak-afrikai berber törzsek egyik hagyományos alapanyaga. Elkészítésére számtalan módszer létezik. Tökéletesen alkalmas köretnek a sült húsok mellé, de édes változata desszertnek is kiváló.

A kuszkusz valójában hántolt, zúzott durumbúza, amit lisztes vízzel vonnak be. Kinézete száraztésztára hasonlít, de a készítési módja megegyezik más gabonaféle főzésével. Igen kedvelt a hazai lakosság körében, hiszen percek alatt elkészíthető az ízletes köret belőle.

Beszerzése sem lehet akadály, hiszen bármelyik élelmiszerboltban található ilyen termék a polcokon. A kuszkusz rostokban és ásványi anyagokban is gazdag, tápláló és egészséges ételnek számít. Fontos megjegyezni azt is, hogy szeléntartalma is igen magas, ami még értékesebbé teszi az ételt.