Őszinte és kedves gyermek fogorvos

Ggyermek fogorvos
Gyermek fogorvos

A gyermekének mindenki a legjobbat szeretné, ezért a fogászati beavatkozások esetében is arra törekszenek, hogy a legjobb orvost válasszák ki a feladatra. Vannak olyan fogászatok, ahol direkt gyermek fogorvos ügyel.

A fogklinika weboldalán általában fel szokták tüntetni, hogy az adott fogászaton van-e ilyen. Mindez azonban nem elég ahhoz, hogy valaki a szeme fényét rábízza az adott szakemberre. A szülők általában a többi szülő véleményét is kikérik a kiszemelt orvosokról és aszerint döntenek majd, hogy melyik volt a legelőzékenyebb és a leghatékonyabb mások gyerekével. Tehát nem elég csupán feltüntetni, hogy valaki gyermek fogorvos, hanem bizonyítani is kell a kicsikhez való hozzáértését. Egy kisgyerek ugyanis nem igazán szereti, ha a szájával foglalkoznak.

Az orvosnak meg kell tudnia győzni a kis betegét arról, hogy tartsa a száját nyitva és ne boruljon ki. Ehhez azonban az is hozzá tartozik, hogy a gyermek fogorvos megmondja, hogy mikor okoz fájdalmat. Ha már a zsibbasztó injekció beadásánál arról győzködi a gyereket, hogy ez egyáltalán nem kellemetlen, akkor hazudik és máris elveszti a bizalmát.