A rumtól remek lesz a hangulat

rum
rum

A karibi hangulatot nemcsak úgy lehet átélni, hogy elrepülünk a térség egyik csodálatos szigetére, hanem akár itthon is, egy szórakozóhelyen vagy például a kertünkben. Néhány pohár finom rum, kellemes zene és jó barátok társaságában szinte érezzük is a lazasággal és örömmel átitatott életérzést.

Nem véletlenül kötjük ezt az itókát a Karib-térséghez, hiszen a világ rumtermelésének nagyobbik része itt összpontosul. De érdemes tudni, hogy olyan európai országok is, mint Franciaország, Spanyolország és Portugália szintén rendelkeznek komolyabb hagyománnyal, eredetvédett fajtákkal.

A rum mindenesetre nagy kedvenc szinte mindenhol a világon, már csak azért is, mivel jó kis koktélokat lehet belőle készíteni. Számos fajtája van, mint a fehér, arany, fekete és fűszeres változatok, ezek közül nálunk a fehér és az arany a leginkább elterjedt.

A rum finom ízének köszönhetően, tisztán is nagyon kellemes, de aki inkább ennek a „szelídített” változatát kedveli, az fogyassza Mohito, Cuba Libre vagy Pina Colada koktélokban.