Gazdaságos megoldás a LED spot izzó

Energiát takaríthat meg
Energiát takaríthat meg

Ne elégedjen meg félmegoldásokkal, amikor rendelkezésére áll minden eszköz, amivel energiát takaríthat meg! Az energia nagy kincs, ezért elég drága is. Azonban, ha olyan eszközöket használunk mint a LED spot izzó, akkor rengeteg áramot lehet megtakarítani a segítségével. Nagyobb házak és lakások esetén természetesen minden helyiségben van egy vagy több fényforrás, amelyek izzókkal biztosítják esténként a megfelelő fényt. Ha ezekből minden villanykörte hagyományos 100 wattos izzó, akkor hatalmas fogyasztással kell számolni.

Sokan nem értik, hogy miért olyan magas a számlájuk, holott a hűtőszekrény új és azt mondták energiatakarékos, a mosógép a héten csak egyszer van bekapcsolva, a tévék szintén csak esténként működnek, mégis nagy a fogyasztás, mert nincs otthon LED spot izzó, amivel ezt jelentősen csökkenteni lehetne. Akár nyolcszor kevesebb áramot igényelnek, mint a normál izzók. Sok fajtájuk létezik, közöttük található olyan Retrofit kialakítású is, amely illeszkedik a legtöbb csillárba és lámpába.

A LED spot izzó élettartama évekre becsülhető. Elég egyszer beruházni rá, hogy ki legyen cserélve erre az összes égő a lakásban és sokáig élvezhetjük a takarékos fényerejét. A 12V LED izzó nem melegszik, ezért nem is megy tönkre olyan hamar. Akár 15 évet is elérhet az élettartama. Az energiaigénye elhanyagolható, viszont a fényereje káprázatos, olyannyira, hogy nemcsak otthoni felhasználásra ajánlott a 12V LED izzó, hanem éttermekben, bárokban, bisztrókban is megállja a helyét.

Ráadásul ki lehet választani azt is, hogy milyen fokban világítson. Nem minden esetben van szükség mindent beterítő fényáradatra. Gyakran elég egy összpontosított fényforrás. A 12V LED izzó mind a két esetben a rendelkezésünkre áll, bármelyik fajtára lenne szükség. Ezt is mi magunk dönthetjük el, hogy milyen színárnyalatra van szükségünk. Választhatjuk a hideg fényű izzót, de ha melegebb környezetre vágyunk, akkor a sárgás fényű lesz a megfelelő, amely valamivel kevesebbet fogyaszt az előbbinél. Az INESA 2 év garanciát vállal a 12V LED izzó típusaira.