Hogyan zajlik a csigolya kopás gyógyítása?

csigolya kopás gyógyítása
csigolya kopás gyógyítása

A gerincoszlopot alkotó csigolyák szabad mozgásáért a porckorongok felelnek, így nekik köszönhetjük, hogy le tudunk hajolni vagy elfordítani a törzsünket. Viszont ezek a mozgások fájdalmassá válhatnak, ha a csigolyák elkopnak. A kor előrehaladásával bárkinél előfordulhat, hogy a csigolya kopás gyógyítása válik szükségessé.

Különböző körülmények okozhatják ezt a betegséget, például a hátgerincet megterhelő rendszeres nehéz fizikai munka végzése, a rosszul kialakított munkahelyi körülmények (görnyedt háttal hosszú órákon keresztül dolgozni), huzamosabb ideig végzett ülőmunka, ami leginkább a nyaki és ágyéki csigolyákat terheli, a fizikai túlterhelés, illetve a sérülések.

Szükséges lehet a csigolya kopás gyógyítása olyan tényezők miatt is, amelyekre nincs hatásunk. Ilyenek a velünk született adottságok, a genetikai problémák, fejlődési rendellenességek, a hormonális, keringési zavarok vagy az irritábilis bélszindróma.

A hirtelen jelentkező panaszok esetén, a csigolya kopás gyógyítása lehetséges 2-3 napos megfelelő pozícióban történő pihentetéssel. Ajánlott hátgerinctornára menni és elvégezni azokat a gyakorlatokat, amelyek segítenek ellazítani a hátgerinc környéki izmokat, illetve megerősíteni azokat.

Természetesen mindezt szakértői felügyelet alatt. Csigolya kopás gyógyítása érdekében ki lehet próbálni a fizikoterápiás módszereket, valamint a gyógyfürdőben történő kezeléseket is. Tehát létezik kezelési metódus, ezért nem érdemes tűrni a betegségnek. Meg kell említeni, hogy a csigolya kopás gyógyítása szempontjából, a minőségi porcerősítő étrend-kiegészítők fogyasztása is nélkülözhetetlen.