Időt és energiát spórol a talajtakaró fólia

Talajtakaró fólia
Talajtakaró fólia

Elég sok olyan kisgazdaság van, ahol minden munkafolyamatot alaposan megterveznek. Ezzel és a megfelelő eszközök beszerzésével jelentős mértékben megkönnyíthetjük a saját dolgunkat. El sem tudjuk képzelni, hogy egy olyan termék beszerzése, mint a talajtakaró fólia, mekkora előnnyel járhat a növénytermesztésben.

 

Annyi csupán a dolgunk, hogy a talajművelést követően letakarjuk a felszínt, ezzel megakadályozva a gyomok kikelését. A fekete felület elnyeli a napsugarakat, így teljes árnyékolást biztosít. A palántálás során, a talajtakaró fóliát bizonyos távolságonként ki kell lyukasztani, ahová behelyezésre kerül a növény.

A locsolásról majd gondoskodni kell, hiszen a csapadékot a fólia nem engedi a talajba szivárogni. Azonban erre is van megfelelő megoldás, a csepegtető rendszer kialakításával. Jelentős mennyiségű munkától fog bennünket megkímélni a talajtakaró fólia alkalmazása, ezért érdemes elgondolkodni rajta, hiszen a saját érdekünk, az alaposan megfontolt használata, amit mindenképpen tanácsos kipróbálni.