Kerékpáros ruházat a nadrágtól a bukósisakig

kerékpáros ruházat
kerékpáros ruházat

A kellemes biciklizéshez nemcsak a jól megválasztott kétkerekűvel lehet hozzájárulni. A kerékpáros ruházat szintén fontos ahhoz, hogy a nyeregben is kényelmesen érezzük magunkat. Pár kilométer megtételénél még nem tűnik fel, hogy a városi viselet kényelmetlen, azonban egy hosszabb útnál már igen.

A speciálisan kerékpárosoknak kialakított öltözékek jelentősen növelheti az ember komfortérzetét tekerés közben. Természetesen egy teljes szett összeállítása nem mondható olcsónak, azonban a jó minőségű kerékpáros ruházat elemeibe érdemes befektetni, mivel hosszútávon megtérül az ára.

Az anyagokat tekintve a Gore-Tex, Softshell és Windstopper csak pár, amit érdemes megemlíteni. Az aláöltözetet is jól kell megválasztani, hiszen ez az első réteg az ember bőrén.

A kerékpáros ruházat egyik legfontosabb tagja a nadrág és a dzseki, azonban ne felejtsük el az olyan elemeket sem, amelyek a biztonságért felelősek! A láthatósági mellény és a bukósisak életeket menthet. Ezek is megtalálhatóak a speedbike.hu webáruházban, ahogy rengeteg más kerékpáros ruházat is.