A vékonylazúr láttatni engedi a fa szépségét

vékonylazúr
vékonylazúr

A fabútorok megfelelő védelme nélkülözhetetlen, ha sokáig szeretnénk az értéküket és szépségüket élvezni. Ehhez többféle szer is kapható a kereskedelemben, amelyek egyike a vékonylazúr.

Ezek tulajdonsága, hogy mélyen beivódik a fába, a rostjai közé, növelve a víztaszító képességét. Általában kültérben használják nem mérettartó szerkezeteknél, mint például a kerítés, a pergola vagy a kültéri bútorok esetében. A vékonylazúr láttatni engedi a fa erezetét, továbbá könnyű a már előzőleg így kezelt berendezést felújítani.

A vastaglazúr esetében ugyanis a fa alakváltozásától gyorsan felpikkelyesedik a felület, felújításkor ezt előbb el kell távolítani. Ezért inkább beltérben javasolt ezeknek a használata.

Vékonylazúr esetében oldószeres és vízbázisú is kapható, utóbbinak a környezetre és egészségre gyakorolt hatásai kedvezőbbek. Mindenképpen javasolt gyermekbútorok vagy egyéb beltérben használatos termékek esetében az utóbbinak a használata. Természetesen saját kezűleg is elvégezhetjük a munkát, de vegyük nagyon komolyan a dobozon feltüntetett használati útmutatókat!